Shanghai opende de jaarlijkse Personal Housing Property Tax vóór Pilot 10 jaar

5月 12, 2022 上海419论坛

Shanghai opende de jaarlijkse Personal Housing Property Tax vóór Pilot 10 jaar

Op 16 november werd het Shanghai-belastingsbureau van de overheidsadministratie van belastingen op de hoogte gebracht dat de persoonlijke behuizing van Shanghai op 15 november werd geopend. Dit is het 11e jaar van Shanghai om persoonlijke behuizing te verzamelen.

Op 27 januari 2011 gaf de regering van Shanghai Municipal People de kennisgeving van "Shanghai City om een ??pilot van een persoonlijk huisvesting uit te voeren", van 28 januari 2011, de pilot van een bepaalde persoonlijke behuizing wordt uitgevoerd.

Volgens de relevante bepalingen van de Persoonlijke behuizing van Shanghai betaalt de belastingbetaler van persoonlijk huis de belasting te betalen vóór 31 december per jaar. Belastingbetalers kunnen belastingen betalen volgens de werkelijke en kiest u een van de vier kanalen van het Electronic Taxation Bureau, Tongtong-website, relevante banken en belastingdeuren.

Het SHANGHAI-belastingsbureau zei dat het Bureau van de Shanghai Belastingen zei dat de belasting zal worden berekend op basis van de belastingbetaler om de eigendomsrechten van de eigendomsrechten in het bezit te verkrijgen, en de jaarlijkse berekening is belastbaar.. (1) Elke belastbare behuizing die vóór 2021, 2021 heeft verkregen, dient het belastingbedrag te betalen dat is vastgesteld in de kennisgeving van de kennisgeving. (2) Indien de belastbare huisvesting in de eigendomsrechten van januari tot november, 2021, 2021 belasting moet betalen volgens de volgende formule: wanneer de jaarlijkse belastingbetaling = jaarlijkse belastingbetaling ÷ 12 maanden × belastingen moet worden belastbaar aantal maanden.

Elke keer dat betaling van belasting betalen, wanneer de jaarlijkse taks een late betaling van de vijf resterende middelen zal betalen van dag tot dag.

De per hoofd van de bevolking van 60 vierkante meter tax-free woonwijk toonde zijn betaling record aan de journalist. Volgens rapporten, na de aankoop van de eerste set van de huisvesting in 2011, zij een oppervlakte van ongeveer 100 vierkante meter in april 2016. Set van huisvesting, aan het eind van het jaar, betaalde hij een yuan belasting.

Sindsdien 2017-2021, de belasting betalen element per jaar.

Mr. Shi’s "Bill", aldus de "bill", aldus de piloot methode, geeft de Shanghai resident familie om een per hoofd van de bevolking van 60 vierkante meter tax-free woonwijk te geven (zie het gebied van woningbouw, hetzelfde als hetzelfde). Dat wil zeggen dat alle huishoudens in Shanghai inwoner gezinnen in Shanghai en de tweede set van de huishoudens die behoren tot de resident familie, het hele huishouden gebied van de geconsolideerde familie is niet meer dan 60 vierkante meter (met inbegrip van 60 vierkante meter), en de nieuwe woningen is tijdelijk vrijstelling;. meer dan 60 vierkante meter per hoofd van de bevolking, het gebied van de nieuwe woning hoger dan het gedeelte, berekend op basis van het reglement. De totale woonwijk van de geconsolideerde familie is de som van het nieuwe woongebied van de bewoners en andere huisvesting gebied. De volwassen kinderen in Shanghai bewoners leven samen, en ze kunnen worden gebruikt om de tax-free woonwijk goedgekeurd door de bewoners te berekenen; de bewoner gezinnen met andere bijzondere omstandigheden, zal de berekening van de tax-free woonwijk berekening afzonderlijk worden ontwikkeld.

Het nemen van een gezin van drie woningen (paren met minderjarige kinderen) als voorbeeld. Voorbeeld 1. Als dit inwoner gezin reeds heeft een 50 vierkante meter woningen, is er een nieuwe set van 110 vierkante meter Na de behuizing, na berekening deze twee reeksen woongebied, de bewoner familie heeft een totaal van 160 vierkante meter. de per hoofd woonwijk ligt vierkante meter. Alle woonwijk heeft overschreden per inwoner 60 vierkante meter belastingvrije woongebied normen, zodat de De familie nieuw aangeschafte 110 vierkante meter van woningen kan worden opgehangen.

Voorbeeld 2. Indien de cli?nt familie heeft aanvankelijk een set van 150 vierkante meter van woningen, is er een nieuwe set van 110 vierkante meter van woningen, na berekening van deze twee stellen woongebied, de bewoner familie 260 vierkante meter. per hoofd woonwijk ligt vierkante meter en de totale behuizing gebied 60 m2 belastingvrije woongebied normen overschreden Daarom is het deelgebied van de bewoner familie overschrijdt bovengenoemde norm (260 vierkante meter -. 180 vierkante meter , namelijk 80 vierkante meter) Mi) betaalt volgens de voorschriften.

  Voorbeeld 3. Wanneer deze resident familie al een set van 250 vierkante meter van de woningen heeft gehad, is het nu een nieuwe reeks van 110 vierkante meter van woningen. Omdat de bewoners hebben een huishouden, is er een vierkante meter, meer dan 60 vierkante meter per inwoner belastingvrije woongebied standaard, dus de familie vol nieuwe huis (d.w.z. 110 vierkante meter), die moeten worden betaald volgens de voorschriften. Toepasselijke belastingtarief is tijdelijk ingesteld op%, en de voorwaarden voor in aanmerking te komen zijn perfect voor de identificatie van persoonlijke huisvesting belastingtarieven. De prijs per vierkante meter van de belasting woningen is lager dan die van de nieuwe commerci?le huisvesting van het nieuwe jaar van Shanghai is 2 keer (waarvan 2 keer), en het belastingtarief wordt tijdelijk verlaagd. De gemiddelde verkoopprijs van nieuwe grondstoffen woningen is vorig jaar gebouwd, en de Shanghai Bureau voor de Statistiek jaarlijks bekend gemaakt.

De "Personal Housing belastingtarief dat van toepassing Table (2021 Edition)", uitgegeven door de Shanghai Belastingen Bureau (2021 editie) "is niet de betaalde belasting, zal worden beperkt door de Shanghai Belastingen Bureau en de beperking is nog steeds niet betaald. In aanvulling op de uitvoering van de "tax Onteigening wet op het beheer van de People’s Republic of China", de fiscus zal ook in de Shanghai Public credit Information service Platform management opgenomen in overeenstemming met de relevante maatregelen van persoonlijke credit management.

De belasting moet worden betaald voor het recht op huisvesting worden overgedragen, en de belasting zal worden beperkt.

De betaling kanaal bestaat uit een verscheidenheid van manieren online en offline. Online, zoals de Shanghai Electronic Belastingen Bureau en de "Paypower" website "Paypower" app "het betalen van rekeningen te controleren" WeChat publieke account.

In aanvulling op de trading wooncentrum belasting raam in het gebied waar de belasting behuizing ligt, wordt de belasting huis gelegen buiten de fiscale afdeling, kan belastingbetaler belastingbetalers betalen om Shanghai Bank, zakelijke verkooppunten Shanghai Rural Koophandel. Bank voor persoonlijke zaken in deze stad .

Opgemerkt dient te worden dat de belastingplichtige een belasting van de eigenaar moet betalen aan een van de oorspronkelijke identiteitskaarten van de eigenaar.

Belastingplichtigen aan belasting-selling belastingen, met bankkaarten met UnionPay markers, belasting betalen of contant aan de oever van de bank netwerk via de bankkaart.

Op hetzelfde moment, de Shanghai Belastingen Bureau gestart met een persoonlijke huisvesting fiscale lijst dienstverlenende functie, en de belastingbetaler kan de "Shanghai Electronic Belastingdienst" website, "Alipay" App (Labour Employment / Tax Service), "Alipay" app (Civil Center passeren / tax / tax Hall / tax) Personal Housing tax notering module query, behoud, printen persoonlijke huisvesting elektronische belastingaangiften lijst.

In de website betaling of bank betaling, de bovenstaande bewerking kan worden uitgevoerd binnen 3 werkdagen vanaf de datum van betaling uitgevoerd. De belastingplichtige ontdekte de fiscale informatie die wordt weergegeven door het systeem wanneer de belastingplichtige werd belast, en de relevante certificering documenten, informatie, en het onroerend goed handelscentrum belasting raam in het gebied waar de belasting behuizing bevindt. Andere punten heffing worden niet geaccepteerd informatie correctie business.

Eengezinswoningen veranderingen belastingbetaler (zoals het feit dat het huis originele behuizing wordt verminderd, de stijging of daling van de binnenlandse mensen) Het handelscentrum belasting programmavenster procedures worden aangepast van de re-recognir maand.

Andere punten heffing worden niet geaccepteerd en veranderde.

作者 admin